„Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz! Igen, ilyen egyszerű ez.“

Will Rogers

Mi kell a sikerhez?

Szerencse? Az, hogy jó időben jó helyen legyél? Véletlen az egész?

Sok mindenen múlhat a siker, de egy biztos, te magad is kellesz hozzá. Még soha senki nem lett sikeres csak azért, mert sok pénze volt, vagy jó családból jött, vagy csak azért, mert a szülei azt akarták. Persze mindez segíthet és előnyt is jelenthet, bár nem mindig. Gondolj csak olyan valakire, aki mondjuk művész akar lenni, miközben a családja orvosnak szánja. Ilyenkor hiába a sok pénz, a származás, vagy a „támogató” családi háttér. Tehát ebből is láthatjuk, hogy nem egyedül a pénz, a származás, vagy a családi hagyományok tesznek, tehetnek valakit sikeressé.

De akkor ma az, ami elengedhetetlen a siker recepthez?

A recept

Will Rogers szerintem egész jó kis receptet adott:

  1. Szakértelem

Ahhoz, hogy sikeres legyél egy területen, értened kell hozzá. Ha sikeres séf akarsz lenni, bizony nem árt, ha nagyon jól tudsz főzni. A sikeres énekesek – persze, akik hosszú távon azok maradnak, mert ugye ezt neveznénk sikeresnek – nagyon jól tudnak énekelni. A sikeres író tudjon írni, a sikeres orvos tudjon gyógyítani és még hosszan sorolhatnám. Vannak olyan üzletemberek, akik látszólag „felrúgják” ezt, mert mondjuk nem értenek ahhoz a szakmához, amiben sikeres lett a cégük. De ne feledd, hogy ők sikeres üzletemberek, vagyis az üzlethez, a cégépítéshez értenek.

  1. Szeresd, amit csinálsz

Hát igen, kényszerből igen nehéz sikeressé válni. Gyerekkoromban 8 évig tanultam zongorázni. Jó voltam benne, de nem igazán rajongtam érte, sokkal inkább foglalkoztatott a sport. A tanáraim szerint tovább kellett volna folytatnom, mert tehetséges voltam. De én nem szerettem annyira, hogy ezzel akarjak foglalkozni. Így hát nem is lettem igazán sikeres benne, dacára a hosszú éveknek, a sok gyakorlásnak és vizsgának. Elértem, amit elvártak tőlem, és én elvártam magamtól, hogy jó osztályzatokat kapjak, de ennél többet nem akartam. Mert nem szerettem annyira.

  1. Higgy benne, higgy magadban

Ha valamiről azt gondolod, hogy nem fog működni, az előbb-utóbb tényleg nem fog működni. Ha tehát nem hiszel abban, amit csinálsz és nem hiszel abban, hogy sikeres leszel, akkor nem is leszel. Az úton mindig érnek majd kudarcok. Hidd el, senki nem lett még úgy sikeres, hogy mindig csak győzött és soha ne érintette volna meg a kudarc szele. De a sikeres ember ezek ellenére is hisz abban, amit csinál, hisz, abban, hogy eléri a célt és sikeres lesz. Képes újra és újra felállni és ismét nekivágni.

Ez az a 3 összetevő, amit nem hagyhatsz ki a siker receptből. Vágj hát bele, folytasd és ne add fel!

A siker és a gazdagság kéz a kézben járnak. Ha eléred, hogy sikeres légy, a gazdagság is ott van már a szomszédban. Csak kopogtass be és a Pelfee kinyitja neked az ajtót.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.