Emlékszem gyerekként az első pillanatra, amikor egy nyári napon az úszásoktató azt mondta, hogy most belemegyünk a mélyvízbe. Egy pillanatra rettegés fogott el, hisz ott már nem ér le a lábam, nincs ott a biztonságos talaj, ha bármi történne. Ugyanakkor vonzott a tudat, hogy a nagy vízben fogok úszni, hiszen ez volt a cél, ezért keltünk korán reggel, ezért mentünk a hideg vízbe, ami első pillanatra egyáltalán nem volt kellemes. Szóval ezért volt minden erőfeszítés. Hát végül beleugrottam és ahogy elkezdtem tempózni, rájöttem, hogy az egész nem is olyan félelmetes.

Miért nehéz elkezdeni?

Az életben sokszor átéljük ezt: az első pillanatok a biciklin, az első tanítási nap, az első szekrényugrás tesi órán, az első randi, az első munkahely, az első pillanat, mikor belevágsz abba, amit egész életedben szerettél volna megvalósítani. Sok-sok „félelmetes” első pillanat, mely végül sikerhez vezet.

De miért nehéz elkezdeni valami újat?

Az ok az ismeretlen. Az új dolgoknál az ismeretlenbe lépünk bele, és az ismeretlen félelmetes. De csak addig, amíg semmit sem tudunk róla. Amint egy kis részt megtapasztalunk, máris megváltozik a hozzáállás is.

Az elején nem lesz minden tökéletes

Vannak, akik azért nem valósítják meg a terveiket, mert mindent tökéletesen szeretnének csinálni már az első pillanattól. Ez azonban nem jó hozzáállás. Mindennek megvan a maga fejlődési ciklusa. Az elején még nem ismerünk minden fortélyt, nem tapasztaltunk meg minden lehetséges forgatókönyvet. Ezért sem lehet minden tökéletes már a legelején. Egyébként is hol lenne a teremtés öröme, ha mindent azonnal készen kapnánk, úgy, hogy azt már nem lehetne tökéletesíteni?

Napoleon Hill ezt tanácsolja:

 „Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.“

A legnagyobbak is kezdők voltak valamikor

Mindenki elindult valahonnan. Gondolj csak a kis garázsokból kinőtt ma már hatalmas világ cégekre, termékekre. Mikor elkezdték közel sem volt meg minden eszközük, közel sem tudtak mindent. De hittek abban, hogy meg tudják valósítani az álmaikat. Nem vártak, belevágtak úgy, ahogyan tudtak. Érték-e őket kudarcok és csalódások? Igen! De ez része a sikernek. A legjobbak képesek a kudarcokból is tanulni, hogy azután újult erővel folytassák tovább.

Csak indulj el, a többi már jön menet közben.

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.