Hány és hány álom és terv veszik el, fullad kudarcba, miközben megmenthető lenne. Hány cél nem valósul meg soha? Hogyan lehet ezt elkerülni? Mit tegyél, hogy a terveid valóra tudjanak válni?

Azt hiszem, hogy terveket, álmokat szőni mindenki tud. Mindenki képes rá, hogy kigondoljon valamit, valami újat, valami hasznosat, valamit, amit szívesen megvalósítana, vagy látna létrejönni. De ezeknek a szépen szőtt ideáloknak csak egy kis része jut el oda, hogy tényleg megvalósul, hogy az ötletgazdáját büszkeség tölti el látván az eredményt.

Mi dönti el, hogy valóság lesz-e a tervből?

Hol a vízválasztó. Mi az, ami miatt az egyik tervből valóság lesz, míg a másik a homályba vész. Attól függ, hogy jó-e az ötlet? Attól függ, hogy tetszik-e másoknak?

Szerintem nem ez a döntő tényező. Gondoljunk csak bele, hogy a kerék feltalálója mivel nézett szembe. Senki más nem tudta még csak elképzelni sem, hogy mit is akar létrehozni, nemhogy eldöntse, tetszik-e, szükség van-e rá. Vagy gondoljunk az Apple-re. Milyen kudarcokon át vezetett az út, míg a világ egyik legkeresettebb terméke lett, míg eljutott oda, hogy emberek ezrei képesek napokon át várakozni, hogy elsőként megvehessék egy-egy új termékét. Vagy ott van a Harry Potter történet, melyben sokáig senki nem látott fantáziát, míg végül milliárdos üzletté vált.

Sokan azt gondolják, hogy amit kigondoltak, nem elég jó. Azt gondolják, hogy mások döntik majd el, hogy a tervből valóság lesz-e. Nyilván fontos, hogy mások mit gondolnak, de nem az elején. Mert mások véleményét lehet alakítani. De ha már az elején úgy indulsz neki, hogy mások mit szólnak, akkor egy-egy kisebb kudarc, megtorpanás is könnyen kedvedet szegi és elhiteti veled, hogy az egészből úgysem lesz semmi.

Helyette csináld ezt!

„A terv csupán jó szándék marad, ha nem fajul azonnal kemény munkává.“

Peter Ferdinand Drucker

Láss neki keményen, dolgozz rajta, hogy a terved megvalósuljon. Ezt a lépést nem lehet kispórolni. Még semmi nagy dolog nem jött létre kényelmesen. Igen, ez a kockázat, hiszen lehet, hogy jó sok energiát beleölsz, és mégsem lesz meg az, amit szeretnél. De, ha meg sem próbálod, akkor biztos, hogy nem valósul meg. Ha nem adsz bele mindent, eredmény sem lesz. Senki nem mondta, hogy a sikerhez vezető út könnyű és kényelmes. Mégis sokan nekivágnak, mert megéri!

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.