Mi kell a sikerhez? Örök kérdés, rengeteg válasz és megannyi látásmód.

Félig üres vagy félig tele pohár?

Az elégedettség érzése fontos az életben. Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, meg kell látnunk a jó dolgokat. Ez bizony nem megy, ha mindig elégedetlenek vagyunk. Ezért is szokták mondani, hogy sokkal boldogabb az az ember, aki nem a félig üres, hanem a félig teli poharat veszi észre. Mindkét ember előtt ugyanaz a pohár van, csak az egyik azt látja meg, hogy mi hiányzik, vagyis, hogy félig üres a pohár, a másik meg azt, hogy mi van, vagyis, hogy félig teli van a pohár.

Milyen a sikeres emberek pohara?

Kétségtelen tény, hogy a sikeres emberek közt több az optimista, vagy legalábbis az az ember, aki hisz magában, a céljaiban és abban, hogy azokat el lehet és el is fogja érni. De hogyan látja egy sikeres ember azt a bizonyos poharat?

Tina Turnert nem kell senkinek bemutatni. Kétségtelen, hogy bátran tekinthetjük őt igazán sikeresnek. Ő így fogalmazott:

„Sose mondtam, hogy „hát nekem ez sincs, nekem az sincs.” Azt mondtam: nekem ilyenem még nincs, de meg fogom szerezni.“

Ebből azt láthatjuk, hogy a sikeres ember bár látja, hogy a pohár még nincs tele, ezt mégsem negatív módon közelíti meg, hanem egy újabb hajtóerőt kovácsol magának belőle. Nem elégszik meg annyival, ami éppen van, látja, hogy mi hiányzik még, de kellően magabiztos ahhoz, hogy azt megszerezze.

Mindig újabb célok

A sikeres emberek mindig újabb és újabb célokat tűznek ki maguk elé. Elérnek egyet, örülnek neki, de nem állnak meg. Tovább folytatják egy még nagyobb cél irányába. Nem ülnek bele a kényelmes, már elért eredményekbe hosszú ideig. Tudják, érzik, hogy tovább kell menni, hogy az ember formában maradjon. Kellenek az új kihívások, új célok, az új küzdelem.

Az elégedettség csapdába ejt?

Meddig van szükség az elégedettség érzésére? Az biztos, hogy nem jó, ha mindig elégedetlen valaki, mert így soha nem érzi át igazán annak örömét, hogy valamit elért, megcsinált, valamiben sikeres volt. Tehát kell, hogy időnként elégedettnek érezhessük magunkat. Ugyanakkor a túlzott, vagy indokolatlanul hosszú ideig tartó elégedettség érzés nem késztet bennünket újabb cselekvésre, új célok kitűzésére. Talán te is ismersz olyan embert, aki még mindig az évekkel ezelőtti eredményeiből szeretne profitálni? Aki még mindig arra hivatkozik, hogy régen mit tett meg, mit ért el? Persze nincs ezzel semmi baj, ha még most is megy előre, alkot, értéket hoz létre. Elismerésre méltó minden eredmény. De csak a múltból nem lehet várat építeni.

Építsd a jövőt

A jövőt folyamatosan kell építeni. Nincs teljes leállás. Meg-megpihenünk időnként az úton, élvezzük az elért eredményeket, de utána ismét be kell lendülni és folytatni tovább. Nézz csak szét a természetben. Soha nem áll le. Mindig van benne változás, növekedés újból és újból. De ilyen az emberi test is. Soha nem áll le az élete alatt. A sejtjeink folyamatosan megújulnak. Így van ez a sikereinkkel is. Nem lehet egy után megállni és azt mondani, hogy itt van, elértem, ennyi és nincs tovább. Mert egy idő után az a múlt homályába vész majd. Még a félig teli poharat is időről időre után kell tölteni, ha nem akarjuk, hogy teljesen elpárologjon belőle minden. És igaz ez a pénzre is!

Ha félig tele van a pénztárcád, ha félig üres, mindenképpen tervezned kell a pénzügyeidet. Ezért született meg a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.