Szereted, ha jól jársz valamivel? Örömmel tölt el, amikor valami igazán jót veszel meg olcsóbban? Vagy jó  érzés, ha egyet fizetsz kettőt kapsz? Esetleg az a bizonyos ősi vadász ösztön hajt, hogy a leárazásokkor rálelj, valami nagyon jó cuccra? Vagy a takarékoskodás miatt gyűjtöd a kuponokat és kedvezmény kártyákat?

Amerika a fogyasztói társadalom „mintapéldánya”

Amerika igazi fogyasztói társadalom annak minden előnyével és hátrányával. Igen, a fogyasztói társadalomnak vannak hátrányai, hiszen sokkal többet vásárolnak az emberek, mint, amire ténylegesen szükségük lenne. Ezért bizony a pazarlás is nagyobb, gyűlik a szemét és időről időre felröppen az is, hogy a fejlődő országokban éhbérért állítják elő a nyugati fogyasztóknak szánt árukat.

De azért előnye is van. Talán az ifjú nemzedék ezt már nem igazán érzi, de akik a 90-es évek előtt már fogyasztók voltak, vagy inkább lettek volna, azok tudják, hogy miről is beszélek. Mert még emlékezhetnek arra, amikor hónapokat kellett várni egy színes TV-re, és éveket egy csoda zsigulira. Amikor banán csak karácsonykor volt, ha valaki gyorsan odaért a boltba, vagy volt ismerőse, aki pult alá rejtette a drága kincset.

Hát, a fogyasztói társadalomban nincs áruhiány. Azt és annyit vehetünk meg, amennyit csak akarunk, vagy bírunk pénztárcával.

A választék és fogyasztás növekedésével párhuzamosan pedig megjelentek a kedvezmények, visszautasíthatatlan ajánlatok és a kuponok. Mert sokan és sokat akarnak eladni nekünk.

Felmerül a kérdés: Ciki kuponokat gyűjteni?

Jó néhányan vannak, akik úgy gondolják, hogy ez a szegénység egyik árulkodó jele. De valóban így lenne?

A kuponokkal valóban nyerünk, vagy csak feleslegesen költjük a pénzünket?

Ezeket a kérdéseket járta körbe a Pelfee.hu cikke.

Az eladó többet szeretne eladni minél nagyobb haszonnal, miközben a vásárló többet szeretne megkapni minél jobb áron. Így hát a két fél időnként „csatában” áll egymással.

Hogyan nyerhetsz fogyasztóként ebben a csatában?

Ide kattintva nem csak elméleti válaszokat kapsz, de gyakorlati tanácsot is, hogy a végén valóban elégedett legyél és győztesnek érezhesd magad.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.