„A különbség a sikertelen és a sikeres ember között nem feltétlenül a tehetség, hanem a kitartás.”

Adam J. Jackson

Mi a fő különbség a sikeres és sikertelen ember között?

A tudás?

Nem, nem hiszem. Elég, ha szétnézünk magunk körül és máris láthatjuk, hogy hány igazán okos, nagy tudással rendelkező ember van, aki bizony nem sikeres az életben.

A szerencse?

Azt hiszem, ez sem a helyes válasz, hiszen ki ne hallott volna már olyan lottó nyertesről, aki a nagy nyeremény után szegénysorba süllyedt vissza. Pedig őt igazán szerencsésnek mondhatnánk, hiszen elvinni a lottó főnyereményt valóban szerencse kérdése.

A kemény munka?

Ez talán már közelebb áll az igazsághoz, hiszen a sikerért meg kell dolgozni. Nem igazán kopogtat be váratlanul az ajtónkon, még ha jó is ebben hinni, reménykedni. De az is elég, ha megnézzük azokat, akik nem sikeresek. Bizony köztük is szép számmal akadnak olyanok, akik keményen dolgoznak, a siker mégis elkerüli őket. Talán te is az egyikük vagy? Keményen húzod az igát, mégsem érzed magad sikeresnek? De ha keményen dolgozol, akkor mi kell még a sikerhez?

A kitartás!

Ki gondolta volna, hogy a Harry Pottert megálmodó írónőt éveken keresztül elutasították a kiadók, mire valaki meglátta benne a lehetőséget és a furcsa varázssuli tanonc a világsiker felé repítette íróját. Vagy gondolnánk ma, hogy Walt Disney 302 elutasító válasz után 303. alkalommal is nekifutott, hogy létrehozza a megálmodott és ma már nagy sikernek örvendő Disneyland-et? De a világ szinte minden pontján megtalálható Starbucks kávézó megálmodóját is 242-szer utasították el, mire meg tudta valósítani a ma már sokak által kedvelt kávézólánc első üzletét.

Neked is van egy ötleted? Megvalósítanál valamit? Olyan szilárdan hiszel benne, olyan nagy a kitartásod, hogy akár 250-szer is nekifutnál, ha nem sikerülne? Vagy inkább feladnád, mondván: „Nem jó az elképzelésem.”, vagy „hát, ez lehetetlen.”?

Kevesekben van olyan kitartás, hogy minden akadály ellenére folytatják a kitűzött cél felé az utat. Kevesen annyira elszántak, hogy nem adják fel még akkor sem, amikor sorozatosan falakba ütköznek. De végül ők lesznek sikeresek. A sikeres emberekben az átlagosnál nagyobb a kitartás, a „menni tovább előre minden akadály ellenére” hozzáállás.

Ha sikeres akarsz lenni, kitartónak kell lenned! A pénzügyi sikerhez is a kitartás a kulcs. Ebben segít a Pelfee – a pénz-tervező online szoftver, hogy bármit megengedhess magadnak.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.