A körülöttünk lévő világ egyre bonyolultabb – gondolják sokan. Valóban igaz, hogy a technikai fejlődés egyre összetettebb gépeket eredményez, melyek ugyanakkor könnyen kezelhetőek és felgyorsítják a körülöttünk lévő világot. Ma már nem feltétlenül tudjuk megszerelni az autónkat, helyrehozni az elromlott számítógépet, mosógépet, vagy biciklit. Mindenhez szakemberekre, szakértőkre van szükségünk, akik a bonyolult világ azon kis szeletéhez értenek. De igaz ez a saját életünkre is? Tanácsadók nélkül már az élet is elképzelhetetlen?

Kinek az élete?

A gazdag és sikeres embereket egy dolog biztosan megkülönbözteti másoktól. Képesek dönteni. Ők maguk bíznak magukban annyira, hogy döntéseket tudnak hozni a saját életükkel kapcsolatban. Képesek felvállalni a döntéseik kockázatát. Nem várnak másokra, nem gondolják azt, hogy mások jobban tudják náluk. Nem félnek mások véleményétől és nem az irányítja az életüket, hogy mások jónak, vagy netán sült bolondnak nézik-e őket. Tudják, hogy az életük az övék, és azt senki más nem tudná úgy élni, ahogyan ők maguk.

A gazdagok mindenhez értenek?

A gazdagok sem értenek mindenhez. Nem feltétlenül tudják, hogy hogyan kell összerakni egy autót, egy repülőgépet, egy számítógépet, vagy akár csak egy ágykeretet. Egy dolgot azonban biztos, hogy sok embernél jobban csinálnak: tudják, hogy kik ők és tudják, hogy a saját életüket nekik maguknak kell irányítani. Tudnak segítséget kérni a megfelelő szakterületet ismerőktől, azonban a segítség kérése soha nem arra irányul, hogy helyettük valaki más hozza meg a döntéseiket. Begyűjtik a szükséges adatokat, sőt még véleményt is kérhetnek másoktól, de a döntést maguk hozzák meg.

Hozzájárulás vagy vélemény?

Jó dolog az életben megismerni mások véleményét, nézőpontjait. Azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan kezeled. Ha megerősítést vagy netán hozzájárulást, engedélyt kérsz másoktól, hogy a saját elképzeléseid szerint éld az életed, akkor ne számíts sok jóra! Senki nem képes pont ugyanúgy látni a világot, ahogyan te magad. Még kevésbé képes a te életed, döntéseid, elhatározásaid, tapasztalataid, céljaid és álmaid szerint ránézni a világra. Belőled nincs másik. Még a saját tükörképed sem ugyanaz, mint te magad. Sőt te magad is napról napra, pillanatról pillanatra változol: ma nem ugyanaz az ember vagy, aki tegnap voltál, és aki holnap leszel.

Kérd bátran mások véleményét, legyél kíváncsi rá, hogy mások hogyan látják, élik az életet, de ne kérd mások döntését a saját életeddel, céljaiddal, álmaiddal kapcsolatban! Bármely vélemény maradjon meg annak, ami valójában: annak, hogy más hogyan látja a dolgokat. Ez alapján dönthetsz úgy, hogy változtatsz a saját véleményeden, nézőpontodon, de csak akkor, ha te magad így akarod. A döntést mindig tartsd a saját kezedben! A gazdagok így tesznek! Nem kérnek engedélyt, hogy megvalósítsák a céljaikat! Te se tedd!

Szeretnéd tudni

  1. hogyan léphetsz előre abban hogy ne legyél többé pénzzavarban,
  2. hogyan kezdhetsz el gazdagodni?

Nem kínálunk állást, nem kínálunk üzletet, nem javaslunk hitelt, pénzt sem kapsz tőlünk.

Megoldást nyújtó technikát és eszközt adunk.

Ha szeretnél többet tudni a megoldásról, akkor ismerd meg a Pelfee-t.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.