„A kemény munka mindig kifizetődő, sohasem veszik el. Előbb vagy utóbb megtérül.“

Hosszú Katinka

„Azonnali világban” élünk

A mai gyorsan változó világban mindent gyorsan, kevés erőfeszítéssel akarunk elérni. Erre „tanít” bennünket a világ. Ha kell egy információ, ma már nem megyünk el a könyvtárba, hogy megtaláljuk a könyvet, ahol le van írva. Helyette csak gyorsan rákeresünk a neten, és hopp, ott van, amit kerestünk. Még csak a számítógépünkig sem kell elmenni érte, mert ott az okostelefon, azon is utána tudunk nézni akárhol is vagyunk. Szeretnénk valami finomat enni, de nincs kedvünk órákig a konyhában robotolni érte? Megrendeljük online és házhoz szállítják nekünk. Ruhát, cipőt kellene vennünk? Az Amazon épp most indította útjára az USA-ban új szolgáltatását, házhoz hozzák a kiválasztott ruhát, cipőt, hogy felpróbáljuk. Még csak ki sem kell fizetni, kihozzák, mi felpróbáljuk, ha jó fizetünk, ha nem tetszik visszaküldjük. A számláinkat is online fizethetjük és ma már hivatalos ügyeket is online intézhetünk. Hát csoda, ha mindent gyorsan, könnyen, azonnal szeretnénk?

A kitartás ma már szükségtelen?

Ha megfigyeljük a mai világot, azt kell látnunk, hogy egyre kevesebb embernek van kitartása. Elárasztanak bennünket „hirtelen sikerekkel”: csodás fogyások erőfeszítés nélkül, hirtelen megjelenő, valójában semmihez sem értő „sztárok”. Ezek azt sugallják, hogy mindig minden azonnal jön és nem kell túl nagy erőfeszítéseket tenni érte. Úgy tűnik, mintha felesleges lenne hosszú ideig várakozni valamire. Úgy tűnik, hogy ha valami nem történik meg azonnal, akkor azt jobb inkább feladni.

Pedig a sikerért továbbra is meg kell dolgozni. Mégpedig keményen. Persze ez nem túl népszerű a mai világban, így nem is halljuk sűrűn, hogy ez a siker egyik kulcsa.

Ne bánd, ha sok a munka

A munka – bár felszínesen nézve úgy tűnhet, hogy kiment a divatból – még mindig fontos része a sikernek. A sok azonnali megoldás mögött is ott a munka, mások munkája. Az interneten azért vannak meg a válaszok, mert volt, aki azon dolgozott, hogy ott legyenek. Az ételt azért tudjuk házhoz rendelni, mert van, aki azon dolgozik, hogy elkészítse és kiszállítsa nekünk. A sport versenyeken azért örülhetünk a magyar sikereknek, mert van, aki éveken át keményen dolgozik, hogy odakerüljön és ott maradjon az élvonalban. Az okostelefonjaink azért vannak, mert voltak, akik sokat dolgoztak azon, hogy megalkossák. A munka az, ami előre viszi a világot, a saját világunkat is. A kemény munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. A munka az élet része, munka nélkül nincs élet, nincs siker. Ne bánd, ha valamiért sokat kell tenned, ha sokat kell dolgoznod.

A jómódért is dolgozni, tenni kell. A pénzünket is tervezni kell. Dolgozni kell azért, hogy tudjuk irányítani. Persze lehet olyan eszközöket használni, ami megkönnyíti a munkát. Ilyen a Pelfee is. A kitartást azonban nem kerülhetjük el.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.