„A siker akkor kopogtat be az ajtódon, ha gondoskodsz róla, hogy pótolhatatlanná válj.”

Ralph S. Marston Jr.

Pótolhatóak vagyunk, vagy egyediek és megismételhetetlenek? Mai világunkban szétnézve kissé zűrzavaros ez a terület. Van, aki úgy látja, hogy egyáltalán nem pótolhatatlan az ember. Hiszen ott vannak a gépek, az egyik munkás helyett jön majd egy másik, nincs igazán értéke az embernek. A másik oldalon ott van a mindent felülíró egyediség hirdetése: csak te számítasz és senki más, csak magadra gondolj, magaddal törődj, egyfajta közöny mások iránt. Mi az igazság?

Az arany középút

Azt gondolom, hogy az igazság itt is, mint oly sok mindenben az arany középút. Nagyon fontos, hogy egy-egy gondolatot, hogyan fogalmazunk meg, mi az, amit a szavak közvetítenek felénk. Pótolhatatlanok lennénk? De hiszen minden pótolható valamivel. Még a szeretett társ utáni fájdalom is enyhül egy új társ megtalálásával. Valóban pótolhatóak lennénk?

Én úgy fogalmaznám meg, hogy minden ember megismételhetetlen. Pont olyan, mint ő nincs és nem is lesz még egy. Sokfélék vagyunk sokféle értékkel, érzelemmel, gondolattal, élettel. Pótolhatóak vagyunk? Igen, sok esetben igen, hiszen a világ megállna, ha senki és semmi sem lenne pótolható, helyettesíthető. De ez nem jelenti egyben azt is, hogy ne lennének egyedi értékeink, hogy ne lennénk megismételhetetlenek. Ha ezt elhiszed magadról, akkor attól kezdve az önbecsülésed is megnő. Mert tudod, hogy te Te vagy. A jó és kevésbé jó szokásaiddal, hozzáállásoddal, világlátásoddal. Érték vagy! Ennek felismerése az első lépés a sikerhez. Gondolj csak bele! Hogyan láthatnának mások értékesnek, ha te saját magad egy bármikor pótolható, „nem nagy kár, ha nincs itt” személynek gondolod?

De vigyázz! Az, hogy értékesnek tartod magad nem egyenlő azzal, hogy mások értéktelenek. Az nem jelenti azt, hogy mások nem számítanak. Mindenkiben ott az érték, az egyedi, megismételhetetlen én.

A fenti idézet számomra tehát úgy igaz, hogy gondoskodj arról, hogy becsüld magad, és akkor majd mások is megbecsülnek. És ez a siker alapja.

A sikerhez stabilitás kell, a Te stabilitásod! Legyen igaz ez a pénzügyeidben is. Ebben segít a Pelfee – a pénz-tervező online szoftver, hogy bármit megengedhess magadnak.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.