„Az lehet sikeres, aki tesz is valamit, mialatt a sikerre vár.”

Thomas John Watson

A siker csak úgy az ölébe hullik az embernek?

Hát ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, aki csak vágyik a sikerre. A siker soha nem kopogtat váratlanul az ajtón. Persze tudom én, hogy jó ebben hinni, hiszen reményt ad a szürke hétköznapokban. De bármennyire is szeretnénk, kemény munka nélkül nincs siker!

Miért gondolják hát mégis sokan, hogy a siker szerencse kérdése?

Az igazán sikeres emberek általában beszámolnak egy „szerencse faktorról”, ami egyszer csak váratlanul bekövetkezett. De gondoljunk csak bele egy kicsit! Elég népszerű lenne, ha a sikeres emberek csak arról beszélnének, hogy dolgozz még keményebben, áldozd fel minden szabadidődet, ne szórakozz a barátaiddal, hanem helyette dolgozz tovább megszállottan? Hát, nem igazán.

A kitartó és kemény munka mai világunkban nem vezet a népszerűségi listán. Ez ma nem népszerű, nem trendi. De mi lehet ennek az oka? Pillants csak szét magad körül. Hány olyan „okos kütyü” van a közeledben, ami megkönnyíti, felgyorsítja a tennivalókat, ami helyetted végez el valamit? Ma már gépek mosnak, mosogatnak, sőt még takarítanak is helyettünk. Írni sem kézzel, hanem géppel írunk, számolni már nem kell fejben, bonyolult folyamatokat automatizáltunk és robotgépek „robotolnak” helyettünk. Csoda hát, ha mindent azonnal és gyorsan, no meg izzadságmentesen szeretnénk megkapni? Szóval érthető, hogy miért gondoljuk a sikerről is, hogy az is könnyen jön a kiválasztottaknak, de ettől ez még nem lesz igaz. A sikerért továbbra is meg kell dolgozni, sőt lehet, hogy még keményebben, mint korábban. Hiszen nagyobb a verseny, sokkal többen vannak, aki indulók egy adott pályán.

Azt gondolod, hogy keményen dolgozol és mégsem vagy sikeres? Hát, talán még nem dolgozol elég keményen, mert akik a te területeden sikeresek, valószínű, hogy még többet dolgoztak, dolgoznak, mint te. A sikerhez vezető út mindig kemény munkával van kikövezve.

A sok munka előbb-utóbb sok pénzt is hoz. Ha a pénzügyeidben is szeretnél sikeres lenni, itt nézz szét: http://www.pelfee.hu/

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.