Talán sokan emlékeznek még gyerekkorom egyik kedvenc meséjére: Mekk Elek, az ezermester. Az ezermester kecske minden nap tudtul adta a világnak, hogy „Remek eme Mekk mester, gyere erre, keresd fel”, miközben különböző mesterségek szakértőjének adta ki magát. Végül sorra kiderült, hogy bizony egyik szakmában nagyobb kontár, mint a másikban, mígnem egy mesterségben bizonyította hozzáértését. De mi ebből a tanulság, ami mindenki számára követendő lenne?

Ki a profi?

Mi az, hogy valaki profi? A profi az, aki jól ismeri a területe, szakmája elméleti adatait és képes azt nagyon magas szinten gyakorolni, művelni. Vagyis egy profi ember nem csak elméletben, de a gyakorlatban is magas szinten űzi a mesterségét, legyen az bármi. A profik folyamatosan fejlesztik tudásukat és nem elégszenek meg azzal, ami épp csak „elmegy valahogy”. A profik szigorúak saját magukkal és mindig jobbra törekszenek. Nem akarnak egyszerre száz dologban kiválóak lenni, egy-két dologra koncentrálnak, de abban a tökéletesség a céljuk.

Törekedj a jobb teljesítményre

Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy hogyan csinálod. A profik mindig jobb és jobb teljesítmény elérésére törekszenek, és ezért keményen dolgoznak. Soha nem elégszenek meg magukkal annyira, hogy abbahagyják a fejlődéshez szükséges munkát. A gazdag emberek is a profik táborába tartoznak, hiszen mindig jobb és jobb teljesítményre sarkallják magukat. Soha nem gondolják, hogy mindent elértek, amit csak lehetett. Mindig találnak újabb és újabb kihívást, célokat és mindig jobban akarják csinálni. Nagyon sok példát találhatsz erre: gondolj csak Steve Jobsra, vagy Hosszú Katinkára és más olimpikonra. Mindegyikük megfogalmazta már, hogy kitartás és kemény munka vezetett a profivá váláshoz, a jó eredményekhez.

Te is lehetsz profi

Bárkiből lehet profi valamilyen területen. Hinned kell benne, hogy képes vagy elérni a célod és dolgoznod kell érte. A profizmus sok munkát, sok gyakorlást kíván. Senkiből nem válik egyik pillanatról a másikra profi. Mindig lehet jobbá válni, mindig lehet gazdagabbá válni. A titok, hogy el kell kezdeni, és csinálni, csinálni, csinálni.

Szeretnéd tudni

  1. hogyan léphetsz előre abban hogy ne legyél többé pénzzavarban,
  2. hogyan kezdhetsz el gazdagodni?

Nem kínálunk állást, nem kínálunk üzletet, nem javaslunk hitelt, pénzt sem kapsz tőlünk.

Megoldást nyújtó technikát és eszközt adunk.

Ha szeretnél többet tudni a megoldásról, akkor ismerd meg a Pelfee-t.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.