Már egy ideje szemezgetek az alábbi idézettel:

„Minél inkább hiszünk abban, hogy csak rajtunk múlik a siker, annál könnyebben elérhetjük.“

Giacinto Facchetti

Valahogyan az utóbbi időben egyre többször találtam szemben vele magam, és elgondolkodtam. Tényleg így van? A siker leginkább rajtunk múlik?

Ha te már nagyon sikeres vagy az életben, és soha semmi kétséged sincs, hogy eléred, amit akarsz, akkor nyilván nem neked szólnak a következő sorok.

De ha időnként, vagy esetleg gyakran vannak kételyeid, hogy meg tudod-e valósítani az álmaidat, el tudod-e érni a céljaidat, olyan sikeressé tudsz-e válni, amilyen sikeressé szeretnél, akkor üdv a táborban.

A körülmények áldozatai vagyunk?

Sokunknak vannak időnként kételyei, félelmei, vagy csak bizonytalanok vagyunk egy-egy lépéssel, a jövővel kapcsolatban. Valamiért mégis belevágunk, bízunk és mégsem sikerül elérni, amit akarunk. Ilyenkor aztán keressük az okot, hogy miért és hogyan.

Ha nagy a csalódás, akkor teljesen lemondunk az álmunkról, feladjuk és elkönyveljük magunkban, hogy úgy sem sikerülne, mert…Jönnek az okok, a magyarázatok, és ezek bizony legtöbbször arról szólnak, hogy mások miatt, a körülmények nem voltak megfelelőek, nem volt jó a csillagzat, vagy ki tudja még mi. De tényleg a körülmények, mások döntik el, hogy nekünk sikerülhet-e valami?

Mi az a titkos összetevő, ami megváltoztatja az életed?

A siker eléréséhez szükség van egy nagyon lényeges összetevőre.

Ez az őszinteség. Őszintének kell lenni saját magunkhoz.

Őszintén be kell vallani magunknak, hogy mit csináltunk rosszul, min kellene változtatni. Be kell vallani magunknak, hogy hol hibáztunk. Csak így lehetséges, hogy a hibákat kijavítsuk és végül nyerjünk.

Ha nem vagyunk képesek őszintén megvizsgálni, hogy mit kellett volna másképp csinálni, vagy mi az, amiben fejlődnünk kell, akkor nem marad más, mint a környezet és mások okolása.

Mert, ha nem értük el, ami kitűztünk, akkor valamin mindenképpen változtatni, javítani kell. És ha ezek mindig mások, és soha nem mi magunk, akkor bizony nehéz dolgunk lesz.

Ha belátjuk a tévedéseinket, hibáinkat, és hajlandóak vagyunk változtatni és változni, akkor mindig új lehetőségek tárulnak elénk.  A végén pedig ott állunk majd a siker kapujában.

Merjünk hát őszinték lenni magunkhoz és érjük el, amit szeretnénk!

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.