Ki ne álmodozott volna már élete során szebb életről, nagy vagyonról, sikerről, boldogságról? Milyen jó érzés is időnként elmerülni az álmok világában, ahol úgy alakítjuk az életünket, ahogyan mi szeretnénk. Felnőttként mégis egyre kevesebbet álmodunk, mondván: „Haszontalan időtöltés” De valóban az?

A gyerekkor az álmok világa

A gyerekek mindig megteremtik a saját világukat. Azt a világot, amiben azok lehetnek, akik lenni akarnak, ott vannak, ahol lenni akarnak, azzal rendelkeznek, amivel csak akarnak. Lehetnek bátor hősök, gyönyörű tündérek, vagy akár felnőttek, akiknek senki nem mondja meg, hogy mikor mit csináljanak (legalábbis a gyerekek így gondolják). Mégis, mire felnőtté válunk, mindezt hajlamosak vagyunk haszontalan időtöltésnek tekinteni, hiszen addigra megtanuljuk, megtanítják nekünk a leckét: „az élet komoly és küzdelmes, egyáltalán nem gyerekjáték”

Mi történik velünk felnőttként?

Egyszerűen hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy gyerekként hogyan teremtettük meg a saját világunkat. Miért felejtjük el? Mert időnként nem úgy alakultak, alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnénk. És lám, ha nem sikerül elérni az álmainkat, akkor az biztosan nem is jó, nem érdemeljük meg, vagy csak egyszerűen valami olyan, ami elérhetetlen – gondoljuk magunkban. Ezután már nem is álmodunk tovább, mert az álmok nem teljesülnek. Ördögi kör ez! Abban a pillanatban, hogy mi maguk úgy gondoljuk, hogy a saját magunk által teremtett világ nem létezhet, nem valóságos, az azonnal szertefoszlik, és valóban nem létezik soha többé.

Érdemes felnőttként is álmodni?

Igen, egyértelműen érdemes felnőttként is időről-időre megteremteni magunkban azt a világot, amelyben élni szeretnénk. Hívhatjuk ezt álomnak, célnak, elképzelésnek, vagy ötletnek. Mindegy, hogy milyen címkét teszünk rá. A lényeg, hogy alkossuk meg, képzeljük el azt, amit szeretnénk. Az álmok hasznosak, hiszen ezek adnak újabb és újabb célt, kihívást, amiért érdemes küzdeni, tenni, nap mint nap felkelni. Az álmok nélküli ember a legszegényebb a világon.

Álmok és álmodozás: van különbség?

Bizony van különbség. Az álom egy olyan általunk teremtett kép, elképzelés, mely a jövőt mutatja számunkra. Az álmokat meg lehet valósítani, ha az ember tesz érte, ha nekilát és bármilyen nehézség ellenére sem adja fel. Ezzel szemben az álmodozást nem feltétlenül követi cselekvés. Aki álmodozik, az nem tesz azért, hogy a vágyott dolog meg is valósulhasson. Az álmodozás nem más, mint menekülés a valóságból, a megoldandó helyzetek elől. Az álom viszont cselekvésre sarkall.

A gazdagok is álmodnak?

A gazdag emberek ugyanúgy álmodnak, képzelnek el dolgokat, mint a gyerekek. Nincs előttük határ, amikor a jövőt kreálják. Egy gazdag ember nem azért gazdag, mert mindent azonnal meg tud valósítani, amit kigondol, elképzel. Azért gazdag, mert annak ellenére, hogy valamilyen elképzelés nem valósul meg, továbbra is mer álmodni. Azok válhatnak gazdaggá, akik soha nem adják fel azt a jogot, hogy álmodjanak, és ezután tesznek is azért, hogy az álmaik megvalósuljanak.

Álmodj Te is!

Szeretnéd tudni

  1. hogyan léphetsz előre abban hogy ne legyél többé pénzzavarban,
  2. hogyan kezdhetsz el gazdagodni?

Nem kínálunk állást, nem kínálunk üzletet, nem javaslunk hitelt, pénzt sem kapsz tőlünk.

Megoldást nyújtó technikát és eszközt adunk.

Ha szeretnél többet tudni a megoldásról, akkor ismerd meg a Pelfee-t.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.