Milyen az élet?

Milyen az életed? Jó, vagy rossz? Boldog vagy szomorú? Sikeres vagy sikertelen? Könnyű vagy nehéz?

Az élet nem mindig ugyanolyan. Változnak benne a jó és rossz dolgok, az öröm és a szomorúság. Van, hogy boldognak érzed magad, de van, amikor azt kívánod, hogy bárcsak minden más lenne. És ezzel nem vagy egyedül. Mindenki érez hasonlókat élete során. Ez nyilván nem újdonság. De talán az újdonság számodra, hogy sokan gondolják „másnak biztosan könnyebb az élete”, „más boldogabb”, „más sikeresebb”, „más gazdagabb”. Igen, ilyen gondolatai még a mások szemében sikeres vagy gazdag embereknek is vannak – időnként. Akkor mégis miben különböznek az átlagtól, a kevésbé sikeresektől?

Az életszemlélet a kulcs

A kulcs az, hogy hogyan tekintünk az életre általában, legtöbbször. Mit látunk meg és mit nem. Mit gondolunk fontosnak és mit lényegtelennek. Min rágódunk és mit engedünk el. Sok-sok nézőpont, de mi a közös mindebben? Hogyan fogalmazhatjuk meg egy gondolattal?

Helen Keller így fogta meg a lényeget:

„Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül.“

Nézd az élet napos oldalát! Ne az árnyakra koncentrálj, azok előbb-utóbb eltűnnek, ha mindig a nap felé fordulsz. Vagyis mindig a jót, a szépet, a hasznosat keresed. Olyan dolgokra figyelj, melyek az életet támogatják, melyek előre visznek, melyek teremteni akarnak és nem rombolni. A kudarcokból vond le a tanulságot, hogy legközelebb jobb lehess, de ne sajnáld sokáig, ne rágódj rajta.

A szegénységet is követheti a gazdagság, ha arra fordítjuk a tekintetünk. Ha nem azt a gondolatot dédelgetjük magunkban, hogy „én soha nem leszek gazdag”. Helyette arra koncentrálj, hogy hogyan válhatsz gazdagabbá. Tanulj, keresd a lehetőségeket, tedd meg azt, amit éppen most meg tudsz tenni. Kezdd el még akkor is, ha egy hang azt súgja, hogy nem fog sikerülni. Ne arra hallgass, söpörd félre a kétségeidet és csak csináld. Neked is sikerülhet! Mert a nap mindenkire egyformán süt.

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.