A pénznek akkor van értéke, ha egyik helyről a másikra áramlik.

Hiába lenne sok pénzünk a párnában eldugva, ha értéktelenné válna, mire használni szeretnénk. Dobhatnánk ki az ablakon, mert hiába lenne sok bankjegyünk, nem tudnánk megvenni, amire szükségünk van. A pénz csak meghatározott helyen és időben bír értékkel.

Ha elutaznánk Kínába, hiába is próbálnánk a magyar forinttal fizetni, valószínű senki sem fogadná el. Vagyis nem tudnánk azt használni, nem áramolna egyik helyről a másikra, így bizony bajba kerülnénk.

De nem csak a fenti extrém helyzetekben fontos, hogy hogyan áramlik a pénz. A mindennapokban is oda kell figyelni rá. Érdemes ismerni a törvényszerűségeit, hogy elegendő pénzünk legyen és hozzájuthassunk azokhoz a dolgokhoz, amit pénzért kaphatunk meg.

A pénz áramlásnak megvannak a lépései, a pontos sorrendje.

Ha már csak ezt megtanítanák az iskolában, akkor sok embernek megváltozna az élete. Kevesebben kerülnének bajba a pénz, a pénzhiány miatt.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi a pénz áramlásának helyes sorrendje, akkor tarts Horváth Attila pénztervezési szakértővel a Pénztervezés Mindenkinek csatornán.

A linkre kattintva hallgasd meg Horváth Attilát a pénz áramlásáról és a pénzkezelés helyes sorrendjéről.

A pénzkezelés helyes sorrendje – Horváth Attila Pénztervezés Mindenkinek podcastja

Pelfee – a pénztervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.