Habár itt az érettségi szezon és a matematika érettségin már túl is van a több, mint százezer diák, mi most még sem egy matematikai feladványt akarunk megoldani.

Bár akár annak is betudhatnánk, hiszen, ha egy számból egy negatív számot kivonunk, akkor tulajdonképpen többet kapunk. Vagyis 10-ből -15-t kivonva, az eredmény 25 lesz.

Ezt az életben is tudjuk hasznosítani. Meglepő, igaz? Nézzük hogyan!

„Vond ki a rosszból a rosszat, és máris megtalálod benne a jót.“

Hioszi Tatiosz

Ha jól megvizsgáljuk, van abban valami, amit Hioszi Tatiosz (bárki legyen is az, hiszen a „Kassák Kiadó szerint ókori görög filozófus, a Wikipédia vitaoldala szerint a fordítóként feltüntetett Vágó Gy. Zsuzsanna írói álneve”) állít. Voltaképpen mindegy is, hogy ki mondta, a lényeg, hogy igaz-e számunkra.

Amikor valamiben rossz valami, akkor hajlamosak vagyunk az egészről azt gondolni, hogy rossz. Pedig lehet, hogy csak egy rész az, amit nem látunk jónak. De valahogy könnyebb az egészet rossznak nyilvánítani, mert hát nem tökéletes.

Persze tökéletes dolgok nem igazán, vagy lássuk pozitívan az életet és mondjuk úgy, hogy kisebb számban léteznek, és ez okozza a bajt. Mert, ha majdnem minden, vagy legalább sok minden tökéletes, minden hiba nélküli lenne, akkor nem is lenne gond valamit azonnal teljesen félredobni, ha valami kis hiba van benne. De amíg a világon kevesebb az, ami teljesen tökéletes, bizony keserűvé válhat az élet, ha minden kis rossz miatt mindent teljesen rossznak látunk.

Mit tehetünk, amíg a világ nem lesz tökéletes?

Egyszerűen a rossz dolgokat tegyük félre, hogy megláthassuk a jót. Mert mindenben van valami jó is, csak a rossz részek eltakarják az orrunk elől. De ha kivonjuk a rosszból a rosszat, akkor észre fogjuk venni a jót, ami ott maradt.

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.