„A kudarcot vallottak kilencven százaléka valójában nem bukik el… egyszerűen csak feladják.“

Paul J Meyer

Nem tudom, hogy vagy ezzel, én szeretem megismerni a sikeres emberek életútját. Miért? Mert inspirációt adnak, mert szinte mindenkinél van egy közös vonás: a buktatók, kudarcok ellenére sem adták fel.

Mi a helyzet a saját házunk táján?

Az ember a saját kudarcait éli meg a legnagyobbnak. Mikor másoknak nem sikerül valami, azt valahogyan nem tartjuk olyan tragikusnak. Sőt sokszor azzal biztatunk másokat, hogy „Nem olyan vészes ez, ne add fel!“

Ám, mikor a saját bukásainkkal állunk szemben, azon sokszor nem tudunk ilyen könnyen túllépni. Van, hogy úgy érezzük, itt a világ vége, ezt nem lehet túlélni. Persze ezután kiderül, hogy nagyon is túl lehet élni, a világ még mindig egyben van, a nap felkel, a szomszéd gyerekek nevetve szaladgálnak az udvaron, mintha mi sem történt volna. De miért van ez?

Egy-egy kudarc sokszor nem a külső világot, hanem a mi saját belső világunkat rengeti meg. Ezért érezzük olyan “végzetesnek”.

Ha kifelé figyelünk, észre vehetjük, hogy az élet megy tovább és új lehetőségek, új próbák várnak ránk. Mert senkinek sem sikerül minden azonnal. Élete folyamán mindenki átél kisebb-nagyobb kudarcokat. Mondhatjuk, hogy ez az élet természetes velejárója. Mert így szerzünk létfontosságú tapasztalatokat, melyek elvezetnek a sikerhez.

Tanuljunk a piciktől

A gyerek többször elesik miközben járni tanul. Persze felnőttként számunkra nagyon édes, ahogy próbálkozik, és le-lehuppan a földre. De mit érez ilyenkor a gyerek? Ha figyelmesek vagyunk, észre vehetjük, hogy esetleg csalódott, fel akarja adni, vagy dühös. Mi azonban felnőttként ott vagyunk és bíztatjuk. Az ő világában pedig mi vagyunk a nagyok és sikeresek, akik hisznek benne, így újra megpróbálja. Meg akarja tanulni, meg akarja csinálni a kudarcok ellenére is. Nem adja fel.

Találd meg a “nagy és sikeres felnőttet”

Ami gyerekként olyan természetes, miért nem az felnőttként? Miért adjuk fel, ha kudarcok érnek bennünket? Talán azért, mert nincs ott egy „nagy és sikeres felnőtt“, aki hisz bennünk és biztat. Pedig, ha jól „körbenézünk“ megtalálhatjuk: magunkban. Mi magunk lehetünk azok, akik a kudarcok ellenére is hisznek a sikerben. Mi magunk lehetünk azok, akik nem adják fel, mert tudják, hogy a sikerhez vezető úton vannak. Hát, ezért szeretem megismerni a sikeres emberek életútját. Ekkor ismét észreveszem a „nagy és sikeres felnőttet“, aki hisz abban, hogy végül sikerülni fog: saját magam.

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.