A gazdagság felé vezető út komor, vagy humorral, jókedvvel teli? Kemény és könyörtelen munka, melyet csak kevesek tudnak kitartóan és hosszú időn át elviselni, vagy csupán könnyed szárnyalás, mely csak keveseknek van a sors által elrendelve? Nevetnek-e a gazdagok?

Az élet komoly?

Az életben kétféle ember létezik: van, aki mindent képes a humor ablakán keresztül látni, és van, aki szerint az élet komoly dolog, nem lehet elviccelni.

Kinek van igaza? Talán senkinek sem, aki csak az egyikben hisz? Az életben vannak olyan dolgok, melyeket komolyan kell venni és nincs helye a humornak?

Ami fontos, az csak komoly lehet?

Eszembe jut, hogy gyerekként milyen fontos volt egy-egy játék. Időnként úgy éreztük, mintha az életünk múlna rajta. Mégis képesek voltunk nevetve, örömmel játszani a játékot. Bár a tét véresen komoly volt számunkra, mégsem komor arcú gyerekeket láthattál volna, ha figyeled a játékot. A fontosság nem egyenlő a komolysággal! Ez nem egy törvény, aminek így kell lennie. Persze én is ezen a Földön élek, tudom, hogy a felnőttek világában azt várják el, hogy ami fontos, az csak komoly lehet, viccnek, humornak nincs helye.

Humorral könnyebben hódíthatod meg a világot!

Bár az élet tele van kihívásokkal, az lesz a nyerő, aki gyorsabban és jobban felül tud kerekedni a problémákon, a nehéz helyzeteken. Ez azonban könnyebben megy humorral.

Észrevetted már, hogy mikor jókedvű voltál, könnyebben meg tudtál oldani lehetetlennek tűnő helyzeteket is?

Hadd meséljek el egy személyes történetet.

Tinédzser voltam, amikor egy csapatbajnokságon indultunk vívásban. Egy vidéki és nem igazán gazdag sportegyesületben sportoltam a csapat tagjaival együtt. Imádtuk, amit csinálunk, de valljuk be őszintén, a fővárosi klubok versenyzőivel szemben bizony hátrányból indultunk. A vívás drága felszereléseket igénylő sport, mindamellett csodaszép és nem csak a testet, de a kitartást és szellemi koncentrációt is nagy mértékben fejleszti. Szóval egy országos bajnokságon indult a kis csapatunk, tele lelkesedéssel, de ami még ennél is többet ért, könnyed humorral. Mihez kellett a humor? Ahhoz, hogy nem volt elegendő felszerelésünk. Egymásnak adogattuk kölcsön a felszerelést, amikor az egyikünk a páston vívott. Mivel csapatverseny volt, így körforgásban vívtunk egymás után, azaz soha sem egyidejűleg. Mikor az egyikünk végzett, a többiek odaszaladtak és a gratuláció közben rángatták le a vívóruhát róla, hogy gyorsan a másikra adhassák, aki éppen következett. Szokatlan megoldás volt ez, azonban mi rettentően élveztük és sokat nevettünk. És mi lett az eredmény? Az első hely! Magunk mögé utasítottunk olyan csapatokat, akiknek minden szükséges felszerelésük megvolt és csak magára a vívásra kellett koncentrálniuk. Ők komolyan vették, mi humorral kezeltük az adott helyzetet.

A gazdagok komolyak, vagy inkább humorral kezelik az életet?

Ahhoz, hogy te is a gazdagság felé vezető útra lépve egyre előrébb és előrébb haladj, fontos megfigyelni, hogy mit és hogyan tesznek azok, akik már sikeresen bejárták ezt az utat. Mit csinálnak a gazdagok? Komolyak, vagy inkább humorosak?

Az életet könnyebben hódítod meg, ha bár a helyzet komoly, te nem leszel az. Ha tudsz nevetni bármilyen helyzeten, ha tudsz nevetni akár saját magadon, a saját hibáidon is, nincs senki, aki megállíthatna. Persze próbálkozni fognak, de humorral mindenen könnyebb átlendülni. A gazdagok tudják ezt, akár ösztönösen, akár tudatosan: az eredmény ugyanaz.

Nevess Te is nagyokat!

Szeretnéd tudni

  1. hogyan léphetsz előre abban hogy ne legyél többé pénzzavarban,
  2. hogyan kezdhetsz el gazdagodni?

Nem kínálunk állást, nem kínálunk üzletet, nem javaslunk hitelt, pénzt sem kapsz tőlünk.

Megoldást nyújtó technikát és eszközt adunk.

Ha szeretnél többet tudni a megoldásról, akkor ismerd meg a Pelfee-t.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.