„Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát.”

Brian Tracy

Hogy kerül egy kontinens felfedezése a mai életünkbe? Ki akar itt Kolumbusz lenni?! Nem maradt már több felfedeznivaló. – gondolhatná az átlagember. És az átlagember így is gondolja, ezért nem lesz soha igazán sikeres.

Mi volt Kolumbusz titka?

Kolumbusz, a nagy felfedező, akinek nevét még sok évszázad után is ismerjük, bizony nem ült a babérjain. Nem választotta a biztonságot ígérő part közelségét, vagy a már mások által felfedezett utat. Ő úgy gondolt magára mint, aki akar és képes újat adni a világnak. És tudta, hogy ezért bizony olyan vizekre kell eveznie, ahol még talán senki nem járt, amiről nem tudja előre, hogy biztonságos lesz-e vagy sem. Persze erősen sejthető volt, hogy megannyi nehézséggel kell majd szembenéznie az ismeretlenben. A lényeg, hogy bízott magában.

Bízott abban, hogy megoldja a felmerülő akadályokat, de legfőképpen abban bízott, hogy eléri a célját és sikeres lesz.

A siker és a kényelem nem járnak kéz a kézben

A siker nem a kényelmes fotelben, de még csak nem is a jól megszokott, unalomig ismert munkahelyen ér bennünket. A siker azokhoz kopogtat, akik mernek kockáztatni, akik képesek elhagyni az „otthon biztos melegét”.

Durván hangzik? Hát, ez van. Vagy talán neked azt tanították, hogy a siker kényelmesen is elérhető? Ideje felnőni, és szembenézni a való világgal.

A sikerért keményen meg kell dolgozni, és olyan dolgokat is meg kell csinálni, melyekre nem vágyik az ember. Vagy úgy gondolod, hogy a világhírű úszók örömmel csobbannak hajnalban a hideg vízbe? Az autóversenyzők a boldogságban úsznak, miközben összetörik magukat? A bokszolónak simogatásként hat egy erős ütés? Ők már régen messze járnak a biztonságos parttól és minden egyes karcsapással, megtett kilométerrel vagy megvívott meccsel közelebb és közelebb kerülnek a felfedezésre váró kontinenshez.

Van, aki elindul, de soha nem éri el a másik partot. Ilyen is van. De egy biztos: legalább büszke lehet magára, amiért volt bátorsága és kitartása megpróbálni. És legközelebb ő is sikerrel jár. Sovány vigasz? Nem, nem hiszem.

Ha egy új “kontinens” felé már elindult valaki, lehet, hogy azt nem, de egy másikat még felfedezhet. Mint annak idején Kolumbusz.

Felfedeznél egy új pénzügyi bőséget? Itt kezdd az utad a gazdagság felé: pelfee.hu

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.