A XXI. század egyik felkapott „iparága“ a csapat építés? Mi ennek az oka? Mitől lesz jó csapat a csapat? A sikerhez kell a csapatmunka?

Mindenkinek van valamilyen tapasztalata arról, hogy milyen egy csoportban lenni. Mindenki volt már részese ilyen, vagy olyan csoportnak. Gondoljunk csak az iskolai éveinkre. Van, aki még 20 év múltán is emlegeti, hogy milyen jó kis osztálya volt. Van, aki alig várja, hogy búcsút intsen az iskolafalaknak és mindennek, mindenkinek, ami azzal együtt járt. Hogy ez miért van így? Azt hiszem az egyik fontos tényező, hogy az osztály, az iskolatársak valóban igazi csapatot alkottak-e, vagy csupán a sors kényszerűségéből töltöttek el együtt éveket.

James Ramsey Ullman azt mondta, hogy

„A siker egyetlen kulcsa a közös erőfeszítés, a csapatmunka, mert az önzéstől csak kisebb lesz az ember.“

Miért fontos a csapat?

Több ember mindig többet tud elvégezni, mint egy. Csak gondolj bele, hogy mennyire lenne hatékony, ha valaki egyedül építené a házát! Valószínűleg az eredmény az lenne, mint Petrocellié, gyerekkorom egyik kedvenc filmsorozatának főhőséé. Soha nem készült el a háza, mert amikor ideje éppen engedte, egyedül falazott fel egy-két téglát.

Csapatban lenni jó, ha az egy valódi csapat.

Mitől csapat a csoport?

Egy igazi csapatban a tagok bízhatnak egymásban. Tudják, hogy mindenki egyformán kiveszi a részét az erőfeszítésből, mindenki időben megcsinálja, amit rábíztak. Ez nagyon fontos, mert ez alapozza meg a bizalmat.

A bizalom tartja össze a csapatot.

Ha valaki kilóg a sorból, ígér, de nem teljesít, az többet tesz annál, minthogy valami nem készül el. Mert ekkor nem csak a hiányt, az elvégzetlen feladat helyén tátongó űrt kell valaki másnak betömnie, de a csapat egysége is aktívan „ágyú tűz alá kerül“. Még ha nem is gondol erre a mulasztó fél, akkor is ezt teszi. Aláássa a többiek erőfeszítését, céljait, munkáját, a csapatba vetett hitét.

Mindenkinél előfordul, hogy valamit nem sikerül időre megcsinálni, mert előre nem jól mérte fel, hogy mi szükséges a feladat elvégzéséhez, valami halaszthatatlan dolog közbejött stb. De ez nem lehet rendszeres, nem lehet állandó. Ha ez egy taggal többször fordul elő, netalán már szinte gyakorlattá válik, akkor az erősen rongálja a csapat szellemét. A társai nem fognak bízni benne, az összhang szétesik és előbb-utóbb egyre többen kacsintgatnak majd más irányokba, más csoportok felé.

Egy igazi csapatban a tagok tisztelik a közös célt, egymás idejét és erőfeszítéseit. Ezt leginkább azzal tudják kimutatni, hogy ők maguk is megteszik, amit tőlük várnak. Ők maguk is betartják, amit ígértek, nem kell gyakran helyettük dolgozni.

Álom munkahely?

Mitől lesz egy munkahely, egy cég jó? Nem a fizetés az elsődleges. Nézzük hát, mi az, ami a legtöbbünknek igenis számít:

  • közösek és ismertek a célok, ami nem az, hogy “csak tudjuk le a napi 8 órát”
  • mindenki rendesen elvégzi a feladatát
  • az ott dolgozók számíthatnak egymásra.

Ha mindez megvalósul, akkor a munkahely, a cég egy sikeres csapat lesz. Egy olyan hely, ahova szeretnek bejárni az emberek. Egy olyan hely, ami sikeres és megéri ott lenni, és még a napi meló sem tűnik robotnak.

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.