Elgondolkodtam azon, hogy vajon tényleg csak az akaraton múlik-e a siker. Hogy miért is jutott ez eszembe? Őszintén bevallom, hogy egy idézet kapcsán, ami a Gazdagodj azonnal Facebook oldalán láthatóan sokaknak tetszett:

„Ha valamit nagyon akarunk, bármi lehetséges. Szóval megéri hinni, bízni, álmodni, álmodni nagyot, merészet, mert azt bánja meg legjobban az ember, amit nem tett meg, amikor pedig lehetősége volt rá, nem pedig a rossz döntéseket.”

Makai Rita

Miért kedveljük a katasztrófa filmeket?

A különböző módon feldolgozott, de valójában egy kaptafára készülő katasztrófa filmek igen kedveltek a mozikban. Gondoljunk a földet fenyegető aszteroidát utolsó pillanatban felrobbantó hősre, a fejlett idegen civilizációt legyőzni képes katonára, a sokak életét fenyegető, árvíz, tűzvész és még ki tudja milyen veszélyt elhárító főszereplőre. Mi bennük a közös? Az akaraterő, hogy márpedig lesz, ami lesz, ők nem adják fel. A végén pedig győzedelmeskednek.

De miért szeretjük ezeket a filmeket? Talán azért, mert valami olyan segíti őket a végső győzelemhez, amivel mi is azonosulni tudunk? Amiről úgy érezzük, hogy valahol bennünk is megvan, vagy meg lehet? Vagy valami, amire vágyunk?

Egy biztos, valami olyan van meg a győzelmet arató főhősökben, melyet mi is jónak tartunk. Ami pozitív, követendő példa.

Az akarat ereje

Szóval, ahogyan azon elmélkedtem, hogy valóban az akarat-e a legfontosabb tényező, hogy az előttünk álló akadályokat legyőzzük, véletlenül belebotlottam egy videóba. Mielőtt megosztanám, hogy mire is jutottam, íme a videó a Nemzeti Sport Online-tól:

kattints ide a videóhoz, érdemes megnézni.

Anélkül, hogy arra keresnénk a választ, mi a jó módszer, hogy kihozzuk valakiből a legtöbbet – hiszen ki erre, ki arra esküszik – azt hiszem a videó valami igazán fontosra világított rá: az akarat erejére.

Akarattal, szándékkal nagyon sok mindenen át tudunk jutni.

A kérdés, hogy mindenben segít-e?

Csak az akarat számít?

Ki ne tisztelné azt, akinek nagy az akarat ereje. Aki tényleg képes véghezvinni akár a lehetetlent is, mert nem adja fel. Sokszor nem a képességek fogják eldönteni, hogy ki lesz a legjobb. Legalábbis önmagában a képesség nem elég, ha nem társul hozzá az akaraterő is. Az az erő, mely az embert hajtja előre, viszi tovább az úton, még akkor is, amikor könnyebb lenne feladni, abbahagyni, amikor fáj. Akarattal sok mindent lehet pótolni. Akarattal sok mindent el lehet érni, mert ez az erő arra buzdít, hogy menj tovább, de add fel, keresd meg a járható utat, találj rá a megoldásra. Az, hogy végül sikerül-e felülkerekedni az akadályon, a problémán, nagyban függ attól, hogy volt-e elég kitartásunk addig csinálni, keresni, kutatni, míg elérjük az eredményt.

Az akaraterő azonban nem azonos a konok, körülményeket figyelmen kívül hagyó „mindenen átgázoló” hozzáállással.

Egy cél eléréséhez nem elég csak a „nyers” erő, kell hozzá az értelem is.

Okosan kell megválasztani az utat, a módszert, az eszközöket: ez az értelem szerepe. Ha az akaraterő és az értelem párosul, azt hiszem, akkor valóban akár minden legyőzhető. Te mit gondolsz, érdemes megpróbálni?

A Gazdagodj azonnal! támogatója a Pelfee.

Pelfee – a pénz-tervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

  • Tudás
  • Információk
  • Gondolatok

pénzről, gazdagságról, sikerről, boldogságról, mert minden egy gondolattal kezdődik.

Iratkozz fel az ingyenes Gazdagodj azonnal! Hírlevélre!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.